• Login:

Welcome to the Toshiba Thrive Forum.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31
Like Tree4Likes

Thread: Both of my AT105 don't see my home wifi anymore

  1. #1
    Thrive Lurker
    Member #
    24189
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    Liked
    3 times

    Both of my AT105 don't see my home wifi anymore

    I have two thrive AT105. They both use to see my home wifi and now they both don't, but they see other wifis. All other devices, phone and Toshiba computer connect to my home wifi. I suspect it is since last update June 2013. Thank you in advance for any solution.

  2. Ads


  3. #2
    Super Moderator
    Member #
    4927
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    13,069
    Liked
    1983 times
    Have you tried forgetting the connection on the Thrives and signing on again?
    Have you tried rebooting the router?
    ~Dan


    Running DaleNet Rooted ICS v4.0.4 and Turbo Prop mod

    No affiliation with Toshiba whatsoever- other than as a satisfied Thrive owner.

  4. #3
    Super Moderator
    Member #
    107
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    PDX
    Posts
    6,530
    Liked
    922 times
    I vote for a router reboot.
    Found my signature file, but it appears to be empty...

  5. #4
    Thrive Lurker
    Member #
    24189
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by danvee View Post
    Have you tried forgetting the connection on the Thrives and signing on again?
    Have you tried rebooting the router?

    Yes thank you, When I forget the connection, it does not show up again. I have to add it manually and it says not in range. I have restarted the router also, but not reset it.

  6. #5
    Super Moderator
    Member #
    4927
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    13,069
    Liked
    1983 times
    Is the ssid hidden or set to not broadcast?
    ~Dan


    Running DaleNet Rooted ICS v4.0.4 and Turbo Prop mod

    No affiliation with Toshiba whatsoever- other than as a satisfied Thrive owner.

  7. #6
    Super Moderator
    Member #
    107
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    PDX
    Posts
    6,530
    Liked
    922 times
    Does WiFi Analyzer see your network? If not, it may not be broadcasting itself, as danvee mentioned. Did you setup the tablet connection by manually entering the SSID? Do you have security turned?

    What is the IP range on the WiFi? Though this shouldn't have anything with the THRiVE not seeing it.
    Found my signature file, but it appears to be empty...

  8. #7
    Thrive Lurker
    Member #
    24189
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    Liked
    3 times
    Yes, my phone and computer see it and are connected. Thank you though.

  9. #8
    Thrive Lurker
    Member #
    24189
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by mcarver2000 View Post
    Does WiFi Analyzer see your network? If not, it may not be broadcasting itself, as danvee mentioned. Did you setup the tablet connection by manually entering the SSID? Do you have security turned?

    What is the IP range on the WiFi? Though this shouldn't have anything with the THRiVE not seeing it.
    My phone ad computer see it and are connected. The WiFi Analyzer see's it too, very strong. I am not sure the range, but I am right beside the router. My neighbour was connected to it downstairs on the Thrive, but now it can't be detected at all.

    thanks

  10. #9
    Super Moderator
    Member #
    107
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    PDX
    Posts
    6,530
    Liked
    922 times
    Just curious ... I assume that your WiFi is 2.4GHz? If it is set to 5GHz, the THRiVE will not see it or be able to connect.

    After you cleared the deleted the connections, on the tablet did you turn-off on WiFi and then back on (or reboot) before attempting to build a new connection?

    Just checking on more troubleshooting steps.
    Found my signature file, but it appears to be empty...

  11. #10
    Super Moderator
    Member #
    4927
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    13,069
    Liked
    1983 times
    OP said the problem started about the time of a June update.
    Unless they bought a new router at the same time, but didn't state as such.

    Are we aware of any OS updates pushed out in June?
    Haven't run a full stock ROM since November, 2011 and got rid of SS, so I wouldn't have even gotten notification.
    ~Dan


    Running DaleNet Rooted ICS v4.0.4 and Turbo Prop mod

    No affiliation with Toshiba whatsoever- other than as a satisfied Thrive owner.


 
Page 1 of 4 123 ... LastLast


Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

connecting my at105
,
don't find wifi anymore
,
how do i turn the wifi on my toshiba at105
,
how to connect at105 to a hidden wifi
,
other wifis in house disrupting computer wifi
,
toshiba at105 connect to 5g network
,
toshiba at105 missing ip address
,
toshiba at105 set wifi channel
,

toshiba at105 wifi nic part location

,
toshiba at105 wifi stopped connect
,
toshiba thrive at105 ip address
,
toshiba thrive hidden ssid out of range
,
toshiba thrive will not connect to hidden wi-fi
,
toshibavat105 set wifi channel
,
toshibavat105 update
Click on a term to search our site for related topics.

Tags for this Thread