• Login:

Welcome to the Toshiba Thrive Forum.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Results 1 to 6 of 6
Like Tree1Likes
  • 1 Post By bcuk

Thread: New here with Thrive startup problem

  1. #1
    Thrive Lurker
    Member #
    24650
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    22
    Liked
    1 times

    New here with Thrive startup problem

    I get to Toshiba Innovative Ideas....then the moving lights then....nothing else. Can't get to clock..sign on page. Working fine until 2 days ago.

  2. Ads


  3. #2
    Super Moderator
    Member #
    4927
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    13,069
    Liked
    1983 times
    Remove both batteries. (the big main battery and the small round blue one)

    Let it sit for 20 minutes.
    Replace both.
    Restart.

    If that doesn't work, Try a factory reset through recovery.

    Turn off tablet
    Press and hold the "+" on the volume key
    While continuing to hold the "+" volume key, press and hold the power button
    Tablet will start (and let go of both buttons at this time) and will show 2 or 3 Icons.* Using the volume key, select the Icon of the box with the arrow coming out of it.* The power button is used as the "enter" key
    On the next screen, arrow down to the wipe data/user info clean and factory default and hit the power button.*

    PLEASE NOTE, THIS WILL WIPE OUT ALL SETTINGS AND INFORMATION YOU HAD ON THE TABLET.

    On the next screen, select Yes for wiping all info and restore to factory.
    Once this is done, select reboot and you will be brought to the initial set up.

    If that doesn't work, Try reseating the connection to the emmc. In fact, Reseat ALL of the connections while you're in there.

    http://www.techrepublic.com/pictures...Bsiu-container

    Follow the teardown. The board is prominently marked.

    If it still does it, PM Dalepl or Pio_masaki and ask them to reflash the tablet.
    If it's a software issue that will fix it.

    If not. Replacing the emmc may be the fix.
    ~Dan


    Running DaleNet Rooted ICS v4.0.4 and Turbo Prop mod

    No affiliation with Toshiba whatsoever- other than as a satisfied Thrive owner.

  4. #3
    Thrive Lurker
    Member #
    24650
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    22
    Liked
    1 times
    Thank you.Removed batteries. Nothing. Before I try factory reset a question...I've tried this before and noticed the yellow lettering "wiping data ..." and "formatting data..." Do the three periods mean it's in progress and therefore I should wait? And, if so, about how long? While this is happening the blue lettering "reboot now" is highlighted. When I saw that I rebooted right away and now I'm wondering if I should have waited. Little confused on this.

  5. #4
    Super Moderator
    Member #
    4927
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    13,069
    Liked
    1983 times
    When it say to reboot, reboot.
    ~Dan


    Running DaleNet Rooted ICS v4.0.4 and Turbo Prop mod

    No affiliation with Toshiba whatsoever- other than as a satisfied Thrive owner.

  6. #5
    Thrive Lurker
    Member #
    24650
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    22
    Liked
    1 times
    so far battery removal has worked and Thrive is working...thanks again.
    mcarver2000 likes this.

  7. #6
    Administrator
    Member #
    13708
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Kansas
    Posts
    322
    Liked
    14 times
    Twitter
    @smalltownlife
    Hello and welcome to the forum!


 


Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •